Sunday, February 21, 2016

Чик-чирик ;)

Вече трета седмица участвам в проекта Предизвикателства за нашите деца и тази седмица аз задавах темата. Много се чудих. Хем вече ми е едно леко пролетно, хем не искам да задавам някаква много клиширана тема, хем и да не затруднявам прекалено много хората... Както и да е, нали сега очакваме завръщащите се прелетни птички от юг и макар фокусът ми да не беше точно върху това, докато правихме "птичките" с децата си говорихме за различните птици и по-скоро изброявахме птиците, които познаваме.
   И без повече лирични отклонения, ето какви птици ги сътворихме.


 

   Птици от ролки тоалетна хартия
   Имах няколко размотаващи се наоколо останали ролки от привършила ТХ и най-накрая ги приложих в арт-действие. Малко боя, очи, клюн и "пера", изрязани от цветна хартия свършиха чудесна работа за направата на нашите цветни птички.

Червена ще е птичката на А.


Слагаме очите...

И "перата"...



Чик-чирик - готовите птички!
(Или по-скоро "Ууу-ууу", че приличат повече на сови. Така ли казват совите??)


   И тъй като не можеше да се мине без мазане на боя с пръсти, си направихме отпечатъци на ръцете и ги украсихме като птички.

Очички, клюнче...

Останали "пера" от предишните пернати плюс едни пухени топчета.

"Облечена" и "гола" птичка



Тук А се зае да рисува "небе", където птиците да летят. Оцвети два листа и себе си преди да сложа край на това синьо творчество и да установя, че май ще се купува нова синя боя. Всичката отиде за благото на птиците.

Докато А се занимаваше с птичиа хабитат, Е довършваше и нейните птици.

   
  А вие как бихте се занимавали с децата си на тема птици? Тук и тук можете да видите още идеи и/или да споделите! Има и награда за най-интересната идея ;)

No comments:

Post a Comment